Wat is de Atleticup Power Edition?

De Power Edition brengt atleten samen in Power Clans en Clubs om het tegen elkaar op te nemen in een innovatieve en puur Belgische teamcompetitie.

In tegenstelling tot de Atleticup Fun Edition draait het in de Power Edition niet rond regelmaat en progressie, maar 100% rond de beste seizoensprestaties.

De uitdaging: Een Power Club of Clan moet in alle 32 disciplines zo hoog mogelijk trachten te scoren.

Hoe schrijf ik mij in en welke algemene regels gelden er?

Die informatie kan je terugvinden op de algemene Atleticup helppagina.

Wat valt er te winnen?

Hieronder vindt u de prijsverdeling voor het seizoen Outdoor 2020.

Beste Power Club
Hoogst scorende atleet per discipline
 • Plaats 1: 150 euro AMO Sport
 • Plaats 2: 100 euro AMO Sport
 • Plaats 3: 50 euro AMO Sport
Beste Power Clan
Hoogst scorende atleet per discipline
 • Plaats 1 : 200 euro Runners' Lab
 • Plaats 2 : 150 euro Runners' Lab
 • Plaats 3 : 100 euro Runners' Lab
 • Plaats 4 : 90 euro Runners' Lab
 • Plaats 5 : 70 euro Runners' Lab
 • Plaats 6 : 50 euro Runners' Lab
 • Plaats 7 : 50 euro Runners' Lab
 • Plaats 8 : 50 euro Runners' Lab
 • Plaats 9 : 50 euro Runners' Lab
 • Plaats 10: 50 euro Runners' Lab

Wat is een Power Club?

Een Power Club wordt gevormd door leden van een atletiekclub die zich inschrijven voor Atleticup en bestaat uit dezelfde atleten als in de Fun Edition.

Je behoort als deelnemer aan Atleticup dus automatisch tot je eigen Club in de Fun Edition en tot de overeenkomstige Power Club in de Power Edition.

Het klassement wordt bepaald door van alle 32 disciplines de punten op te tellen van de hoogst scorende atleet per club.

Wat is een Power Clan?

Een Power Clan is een groep van minimum 2 en maximum 15 atleten van uitsluitend Belgische clubs die permanent blijft bestaan tot niet meer aan de voorwaarden voldaan wordt.

De leden van een Power Clan mogen tot verschillende clubs behoren en een atleet kan op elk moment maar deel uitmaken van 1 Power Clan.

Het klassement wordt bepaald door van alle 32 disciplines de punten op te tellen van de hoogst scorende atleet per clan.

Hoe registreer/wijzig ik een Power Clan?

De reguliere inschrijvingsperiode geldt als officiële transferperiode voor clans en als registratieperiode voor nieuwe clans. Het doorgeven van de (nieuwe) samenstelling kan reeds gebeuren´vóór het individuele inschrijven voor de disciplines.

Nieuwe clans sturen de naam van de Power Clan en de namen van de atleten naar info@kepco.be. Ook wijzigingen aan bestaande clans moeten via dit mailadres doorgegeven worden. De naam van een clan mag vrij gekozen worden binnen de grenzen van het fatsoen.

Na het verlopen van de inschrijvingsperiode zijn geen wijzigingen of toevoegingen meer mogelijk.

Belangrijk
Elk lid van een Power Clan moet op het atletenprofiel een persoonlijk mailadres invullen, zodat wij ter controle van de identiteit de atleet in kwestie kunnen bereiken. Het toevoegen van topatleten zonder hun toestemming is ten strengste verboden en wordt gevolgd door een schrapping van de Power Clan.

Hoe worden de punten berekend?

De beste mannelijke en vrouwelijke prestatie per discipline krijgen 10000 punten. Alle andere deelnemers krijgen punten volgens de verhouding van de eigen beste seizoensprestatie met de leid(st)er.

Onze partners
Wij steunen

Een werperscriterium voor jong en oud met geld- en andere prijzen